De voltreffer

voorblad 1024x768

DE HISTORIE VAN DE VOLTREFFER.......

In Maart 1974 bracht het toenmalige jeugdbestuur de voorloper uit van de Voltreffer. Het blad bestond uit 2 pagina´s waarvan de tekst werd gemaakt door de redactie en bedoeld was voor de jeugd. De redactie bestond toen uit : Dick Ludolphie, Chris Ridenberg en Wim Huisman. Zij hebben de naam “De Voltreffer” voor ons clubblad bedacht.

In Januari 1979 was er een herstart van De Voltreffer via een eerste clubblad van 17 pagina's. In februari 1979, het tweede nummer waarop ook voor het eerst de voorplaat stond afgebeeld zoals Hotze Haveman die toen der tijd tekende en die nu nog op de voorkant prijkt. De redactie bestond toen uit: Cobi Grafthuis, Dick Ludolphie, Piet Swart, Fred Spandauw, Wim Huisman, Frits Bosker, Fre Goeree, Hotze Haveman en Rieks Spandauw.

De Voltreffer heeft in het verleden slechts 2 keer zonder adverteerders de weg naar de lezers gevonden. Deze werden in het derde nummer (van maart 1979 ) voor het eerst geplaatst. Van deze eerste 24 staan Bakkerij Benning, Schildersbedrijf Gerrie van Dijk, Feenstra Verzekeringen               ( Fokkens ), Woninginrichter Reint Pot, Assurantiekantoor W.B. Prins, Garage Niestijl ( Doornbos ) en de Rabobank er al vanaf het begin in.

In de eerste 6,5 jaar ( 61 nummers ) werd de tekst van alle bladzijden getypt. Dit werd 3,5 jaar gedaan door Aly Swart-Hansen en daarna 3 jaar door Anneke Dijkstra-Buitenkamp. Daarna kwam het stencilen door de gebroeders Spandauw, dit gebeurde bij de familie Koning in Hellum.

Op de zondagmorgen 'het rondjes draaien' in de Witte Linden om daar, steeds rondlopend om enkele in een vierkant opgestelde tafels, zo'n 300 Voltreffers een voor een, blaadje voor blaadje samen te stellen. Dit werd gedaan met behulp van de jeugdleden. En natuurlijk als laatste stap de bezorging.

Na 6,5 jaar werd dit werk overgenomen door G.J. Kiewiet, toen nog wonend in de Blaauwslaan. Hij was zelf begonnen met een huisdrukkerijtje en hij was bereid ons clubblad te drukken en ook te binden. Inmiddels had Roelie Poort het 'stokje' overgenomen van Anneke en zij leverde haar werk af bij Kiewiet.

Roelie werd na 2 jaar op gevolgd door Reina Klaassens.

Eind 1995 gaf de heer Wiebrand Top Sr. aan te willen stoppen. Hij werd opgevolgd door drie dames: Gerda van der Laan, Karin Hofman en Jantje Uil.

Mevrouw Kuiper verzorgde als typiste ruim 3 jaar 32 nummers, zij was de opvolgster van Reina Klaassens. De gaten die er soms in de opvolging ontstonden werden in gevuld door Jet Slachter en Heleen Reitsma. Henk Meijer was de eerste mannelijke vormgever, Henk stopte na 3 jaar in 1998.

Zoals de tijd nooit ongemerkt voorbij gaat werd het ook voor de heer Kiewiet steeds moeilijker om de Voltreffer voor ons te blijven verzorgen. Na 16 jaar (van '85/'86 tot en met 2000/'01) kwam er aan deze samenwerking een eind. Sinds 2001/2002 zijn we nu tot volle tevredenheid al weer 9 seizoenen bij de familie Brands in Sappemeer.

Door de intrede van de diskette werd het typewerk in de loop van de jaren wel minder. Maar de diskette was binnen de Voltreffer niet zo'n lang leven beschoren als 'de ouderwetse stencils' in de beginjaren. De opvolger van Wilma, Christina Fokkema, had al snel haar 'toeleveranciers' zo ver dat vrijwel alles via mail werd aangeleverd. Dit werkt nu nog steeds prima.

In de Voltreffer hebben we ook een aantal “vaste rubrieken” als basis voor de maandelijkse inhoud. In de loop van de jaren hebben vele rubrieken het daglicht gezien. Sommige waren maar kort aan de orde, anderen hielden het langer vol. Uiteindelijk dient het allemaal één doel, namelijk de leden met elkaar kennis te laten maken, variatie brengen in het aanbod van iedere Voltreffer en als het kan een beetje humor. Het streven is er steeds op gericht om iedere maand weer een leuk blad bij onze leden in de bus te laten glijden om zo de band binnen de vereniging zo goed mogelijk te bewaren.

Naam redactielid

Mobiel

Rieks spandauw

0598432263

0651533814

Gerda v/d Laan

0598431551

0646010828

Simone v/d Laan

Rick Schutter

Brenda v/d Laan

Jannie Mulder

Richard Schultinga

Fred Spandauw

Ria Blaauw

Artikelen die men graag in “De Voltreffer” geplaatst wil hebben kan men sturen naar het volgend E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.